Zoek een recept

 

Kalfslapjes Padrino

Ingrediënten voor 4 personen

  • een noot boter
  • 700 g kalfslapjes
  • 2 eetlepels kappers
  • 1 kleine doos niet opgerolde ansjovisfilets in olie
  • 1 bol mozzarella (125 g per bol)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 3 eetlepels vers fijngehakt basilicum
  • 15 cl verse room
  • 1 dl witte vermout
 

Bereiding

  1. Snij de mozzarella in fijne schijfjes en laat de ansjovisfilets uitlekken.
  2. Snij de kalfslapjes in 2 of 3 stukken, afhankelijk van de grootte. Verwarm de olie en de boter in een sauteerpan en bak er het vlees aan beide zijden goudbruin in op vrij hoog vuur.
  3. Kruid met peper en weinig zout, leg op elk kalfslapje een schijfje mozzarella, een ansjovisfilet en enkele kappers. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. heel zacht sudderen.
  4. Neem het vlees uit de pan, giet er de vermouth in, roer de aanbaksels los en laat 2 min. inkoken op hevig vuur. Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. Leg de kalfslapjes in de saus, voeg het basilicum toe en laat nog 1 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer warm met verse pasta.
 

Kooktip

De vermouth geeft een zoete toets aan de saus. Als je dit liever niet hebt, dan kan je de vermouth vervangen door droge sherry.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt