Zoek een recept

 

Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 ansjovisfilets op olie
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 4 kalfskoteletten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie, de uitgelekte en fijngehakte ansjovisfilets, de kappertjes, peper en de bladpeterselie. Zet opzij.
  2. Verwarm 2 eetlepels olie in 2 pannen met dikke bodem. Bak de kalfskoteletten goudbruin. Voeg peper, zout en rozemarijn toe. Laat ze nog verder bakken gedurende 3 min. aan elke kant.
  3. Verdeel de kalfskoteletten over de borden. Lepel er de saus over. Werk af met citroenpartjes. Serveer met geroosterde halve tomaten en gebakken aardappelen.