Zoek een recept

 

Kabeljauwhaasje met pistousaus en puree met bieslook

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g groene tapenade
  • 10 cl olijfolie
  • 4 porties kabeljauwhaasje
  • 4 tomaten
  • 800 g puree met bieslook “Wout Bru”
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 2 cl wijnazijn
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Smeer een ovenschaal in met olijfolie en leg er de porties kabeljauw in. Bedruip ze met olijfolie. kruid ze lichtjes met peper en zout en laat ze ongeveer 12 min. in de oven bakken.
  3. Ontpit ondertussen de tomaten en snij ze in blokjes. Doe ze in een braadpan met 6 cl olijfolie en de azijn. Voeg peper en zout toe, verwarm zachtjes, zonder te laten koken.
  4. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Neem de gebakken vis uit de oven, bedek elke portie met een dikke eetlepel tapenade. Overgiet met de tomaten en bestrooi met het gehakte basilicum.
  6. Serveer meteen met de puree.
 

Kooktip

Voeg eventueel fijngesnipperde sjalotjes aan de puree toe.

  • Home
  • Recepten
  • Kabeljauwhaasje met pistousaus en puree met bieslook