Zoek een recept

 

Kabeljauwhaasje, confituur van kerstomaten en sablé van parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 koffielepels fijne suiker
  • fleur de sel
  • 500 g kabeljauwhaasjes
  • 500 g kerstomaten
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • 40 g strooiparmezaan
  • 4 takjes verse basilicum
  • 2 eetlepels water
 

Bereiding

  1. Was de kerstomaten en verwijder de steeltjes als er zijn.
  2. Leg ze in een kookpan met 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels water, 2 koffielepels fijne suiker, zout en peper.
  3. Laat gedurende 15 min sudderen op laag vuur, terwijl je af en toe roert, totdat je een soort van moes bekomt.
  4. Verhit ondertussen een antiaanbakpan zonder vetstof.
  5. Strooi er als ze heet is de kaas in en verhit verder.
  6. Meng regelmatig totdat de kaas lichtjes roodbruin kleurt.
  7. Giet vervolgens in een kommetje en laat afkoelen.
  8. Maak de kabeljauw schoon door het vel te verwijderen.
  9. Doe er zout en peper op en pers 1 limoen uit.
  10. Laat afhankelijk van de dikte van het haasje ongeveer 3 minuten garen in de microgolfoven.
  11. Schik in een diep bord, te beginnen met een pollepel kerstomaten met hun sap, leg daarop een stuk vis, pers er wat limoen over uit, bestrooi met de kaas.
  12. Schik in een diep bord, te beginnen met een pollepel kerstomaten met hun sap, leg daarop een stuk vis, pers er wat limoen over uit, bestrooi met de kaas.
 

Kooktip

Om je budget te sparen, kan je de kabeljauw vervangen door claresse of wijting.

Dit eiwitrijke en vetarme gerecht, dat vooral weinig verzadigde vetzuren bevat, verschaft je een krachtige antioxidans, lycopeen, het rode pigment van tomaat, dat bijzonder goed wordt opgenomen in dit gerecht.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 236 kcal, Eiwit: 27,4 g, Totale vetstoffen: 9,6 g, Koolhydraten: 9,9 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Kabeljauwhaasje, confituur van kerstomaten en sablé van parmezaan