Zoek een recept

 

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 limoen
  • 15 cl droge witte wijn
  • een handvol venkelzaadjes
  • fleur de sel
  • 1 grote venkel (min. 250 g)
  • 500 g kabeljauwfilets
  • koolzaadolie
  • 7 cl pastis
  • peper van de molen
  • 1 sjalot
  • 100 g zeekraal
 

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snij hem fijn.
  2. Doe de sjalot, de pastis en de witte wijn in een steelpan, en laat voor de helft inkoken.
  3. Giet door een puntzeef, zodat enkel de saus overblijft.
  4. Voeg twee eetlepels koolzaadolie toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout, en zet opzij.
  6. Verwijder de harde onderkant en de stengels van de venkel (bewaar de groene takjes voor de versiering). Was zorgvuldig en verwijder eventueel de buitenste rok als die te vezelig is.
  7. Snij de venkel vervolgens in heel fijne schijfjes.
  8. Maak de zeekraal schoon.
  9. Verwijder alle zandkorrels en de te harde stukken (hout).
  10. Meng met de venkel voor een knapperige salade.
  11. Leg de kabeljauwfilet in een glazen schotel.
  12. Overgiet met het sap van de halve limoen en bestrooi met venkelzaadjes.
  13. Breng op smaak met peper.
  14. Laat in de microgolfoven garen tot het vel loskomt (tussen 5 en 10 minuten afhankelijk van de dikte van de vis).
  15. Schik op elk bord een portie groenten, leg er de vismoot op, en overgiet met een vierde van de saus. Versier met een takje dille en dien onmiddellijk op (warm/koud).
 

Kooktip

Je kan de kabeljauw vervangen door een andere witte vis naar keuze. Zorg er enkel voor dat de filet dik genoeg is, zodat hij niet te droog is na het koken.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 165 kcal, Eiwit: 22,9 g, Totale vetstoffen: 6,3 g, Koolhydraten: 4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal