Zoek een recept

 

Kabeljauw met mediterrane groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika's
  • 0,5 kg verse tomaten
  • 2 teentjes look
  • 1 potje basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Spoel de groenten. Snij de tomaten in 8, kruid ze met peper en zout en grill ze samen met de volledige paprika’s in een oven op 200°C. Schil de gegrilde paprika’s en snij ze in stukjes.
  2. Schil de aubergine en snij ze in blokjes, snij eveneens de courgette in blokjes. Fruit de aubergine en de courgette met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Voeg het vruchtvlees van de tomaten en de paprika’s toe.
  4. Kruid de kabeljauw met peper en zout en plaats hem op een gratineerschaal. Voeg de groenten toe en overgiet alles met een vleugje olijfolie. Laat dit gedurende ongeveer 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 150°C. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
 

Kooktip

  • Heb je gekozen voor een recept voor 6 personen? Verdubbel gewoon de hoeveelheden wanneer je met 12 personen bent. Wees echter wel aandachtig voor de kruiding. In dit geval is het van essentieel belang om te proeven.

  • Let op de gaartijden. Een mooi stuk vlees zal makkelijk bakken als het niet te dik is. Neem dus eerder twee middelmatige stukken dan één enorm stuk.

  • Doe een beroep op je team. Kan je niet alles zelf gedaan krijgen? Vraag dan een helpende hand aan de mensen rondom je. Vooraleer de gasten aan tafel gaan, moet je dan alleen nog de bewaardozen openen en de bereidingen op serveerschotels schikken.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 210 kcal, Eiwit: 26,8 g, Vetstof: 6 g, Koolhydraten: 12,4 g