Zoek een recept

 

Kabeljauw met aardpeerpuree, veldsla en parmezaan

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g aardperen
  • 1 eetlepel boter
  • 4 kabeljauwfilets (± 175 g per portie)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 koffielepel rodewijnazijn
  • 1 dl room (light 20% vet)
  • 1 zakje veldsla
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Was de aardperen en leg ze in koud gezouten water. Breng het water aan de kook en laat koken tot de aardperen gaar zijn. Pel ze en mix ze samen met de room. Kruid met peper en zout.
  3. Kruid de vis met peper en zout en bak hem in een hete pan. Leg de vis op een vuurvaste schotel, verdeel de boter over de filets en zet enkele minuten in de oven.
  4. Dresseer de veldsla met olie, azijn, peper, zout en parmezaankrullen.
  5. Bij Delhaize vind je zeeduivel in z’n geheel of als filets.
  6. Je kunt de aardperen gerust ongeschild koken en ze pellen zodra ze afgekoeld zijn. Zo verkleuren ze niet en behouden ze al hun smaak. Er gaat ook veel minder verloren, want aardperen zijn moeilijk te schillen.
 

Kooktip

  • Bij Delhaize vind je zeeduivel in z’n geheel of als filets.
  • Je kunt de aardperen gerust ongeschild koken en ze pellen zodra ze afgekoeld zijn. Zo verkleuren ze niet en behouden ze al hun smaak. Er gaat ook veel minder verloren, want aardperen zijn moeilijk te schillen.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 390 kcal, Eiwit: 36.7 g, Totale vetstoffen: 16.7 g, Koolhydraten: 23.3 g
  • Home
  • Recepten
  • Kabeljauw met aardpeerpuree, veldsla en parmezaan