Zoek een recept

 

Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 650 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 noot boter
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • enkele takjes verse tijm
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 knoflookteen
  • 5 cl melk
  • 1 niet te dikke venkelknol
  • peper en zout
  • 3 tomaten
 

Bereiding

  1. Doe de in blokjes gesneden aardappelen en de fijngesneden venkel in een kookpot. Voeg het geperste knoflookteentje toe, zet onder koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
  2. Verwarm, ondertussen, de oven voor op th. 6 – 180° C en neem er de ovenplaat uit. Neem 4 grote rechthoeken aluminiumfolie of bakpapier en plooi ze in 2 om 4 vierkanten te bekomen. Leg in het midden van elk vierkant een portie kabeljauw. Overgiet elke portie met 1 eetlepel wijn, kruid met peper en zout en voeg de tijm toe. Sluit de papillotten en bak ze 15 min. in de oven.
  3. Pel ondertussen de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.
  4. Giet de gare aardappelen en venkel af. Verwarm even de melk en de boter in de kookpot, voeg de tomaten toe, de aardappelen en de venkel. Prak alles met de stamper en breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem de vis uit de papillot en serveer met de stoemp.
 

Kooktip

Bewaar het groene kruid van de venkel en versier er de stoemp mee.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten