Zoek een recept

 

Kaapse salade met watermeloen

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels citroensap
  • een groot handvol basilicumblaadjes
  • 200 g feta
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • peper en zout
  • 350 g vruchtvlees van watermeloen (nettogewicht, geschild)
 

Bereiding

  1. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes (probeer om zoveel mogelijk pitjes te verwijderen, het eten zal dan leuker zijn). Doe de blokjes in een vergiet en laat ze uitlekken.
  2. Ondertussen giet je het citroensap in een slakom. Kruid bij met peper en zout en doe er de olijfolie bij. Meng met de garde.
  3. Doe de basilicumblaadjes in een kopje en knip er meermaals in met de schaar. Dit is een eenvoudige manier om basilicum fijn te snijden. Doe de basilicumsliertjes bij in de kom.
  4. Snij de fetakaas in kleine blokjes en de olijven in schijfjes. Schep ze in de kom, doe er de blokjes watermeloen bij en meng goed. Dek af met vershoudfolie en zet de kom 30 min. in de koelkast.
  5. Dien de salade koel op als voorgerecht (in schaaltjes) of bij een buffet (in een kom).
 

Kooktip

Als je een kleine halve watermeloen hebt, dan kan je deze uithollen en de schil gebruiken als serveerschaal, da’s heel mooi!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt