Zoek een recept

 

Kaaps gebak

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g + 2 eetlepels griessuiker
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 2 eieren
  • 150 g griessuiker + 2 afgestreken eetlepels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g witte druiven zonder pitten (nettogewicht, afgerist)
  • 25 cl witte Hanepoot wijn (of Moscatel)
  • 100 g zachte boter
  • 220 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Bereid het deeg met de garde, klop goed na enkele toevoeging.
  3. Begin met de zachte boter, 150 g suiker, de olijfolie en het zout.
  4. Voeg vervolgens de helft van de bloem toe en dan de eieren.
  5. Doe er de rest van de bloem bij en meng nog.
  6. Giet er geleidelijk aan en al roerend de wijn bij.
  7. Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm en stort er het deeg in.
  8. Leg er de druiven bovenop (ze zullen zakken tijdens het bakken).
  9. Laat gedurende 45 min in de oven bakken.
  10. Bestrooi met 2 eetlepels suiker en laat in de vorm afkoelen.
  11. Serveer op kamertemperatuur.
 

Kooktip

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn wanneer je gebak maakt.