Zoek een recept

 

Köttbullar - gehaktballetjes en aardappelsalade met bleekselderij

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g rundergehakt
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels boter of plantaardige margarine
  • 1,5 dl culinaire lightroom 20% vet
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels olijfolie voor de salade
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 snuifje pimentpoeder
  • 1 snuifje komijnpoeder
  • 1 snuifje vier-kruidenmengeling
  • zwarte peper
  • 500 g aardappelen (voor de salade)
  • 200 g bleekselders
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
 

Bereiding

  1. Voor de gehaktballetjes: kook de aardappels zacht en maak er puree van. Stoof de ui.
  2. Meng in een kom het gehakt, de ui, de aardappelpuree, het paneermeel, de peterselie, het ei, de kruiden, het zout en een beetje room. Rol balletjes van dit mengsel.
  3. Bak de balletjes in 1 eetlepel boter en 2 eetlepels olijfolie. Haal ze uit de pan. Maak een roux met het braadvocht en de bloem. Voeg de rest van de room toe en laat enkele minuten koken.
  4. Voor de aardappelsalade: kook de aardappelen in de schil. Laat ze afkoelen en pel ze.
  5. Snij de aardappelen in stukken en snij de selder heel fijn. Meng ze samen met de witte wijnazijn, de olijfolie, de sjalot en de verse dille.
  6. Giet de saus over de balletjes en serveer met de aardappelsalade.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 401 kcal, Eiwit: 30%25252c2 g, Totale vetstoffen: 25%25252c4 g, Koolhydraten: 13%25252c2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Köttbullar - gehaktballetjes en aardappelsalade met bleekselderij