Zoek een recept

 

Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen, in partjes
  • 1 citroen
  • citroensap
  • citroenschil
  • 1 koffielepel gember, geraspt
  • 4 jonge patrijzen (275 g à 300 g elk)
  • 0,5 koffielepel kerrie
  • 0,5 koffielepel korianderpoeder
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 mespuntje Cayennepeper
  • 0,5 koffielepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • schil van 1 citroen
 

Bereiding

  1. Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
  2. Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
  3. Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 220°.
  5. Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
  6. Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
  7. Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
  8. Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.
 

Kooktip

Heel lekker met:
In de oven gebakken knolselderstaafjes.

Variant:
Vervang de jonge patrijs door een bosduif.

De « plus » inzake voedingswaarde:
Jonge patrijs is fijn, lekker en vooral licht vlees. Bovendien ligt de verhouding verzadigde vetzuren (het « slechte » vet) heel laag. Op deze manier bereid, is het rijk aan smaak, niet aan calorieën !

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 393/1646 kcal/kJ, Eiwit: 48.6 g g, Totale vetstoffen: 21.5 g g, Koolhydraten: 1.2 g g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen