Zoek een recept

 

Javanais voor de tofste papa

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koffielepel amandelaroma
  • 50 g bloemsuiker
  • 150 g boter
  • 100 g chocoladehagelslag
  • 30 cl koude koffie
  • 4 « Matinettes » (fijne chocoladeschijfjes)
  • mini-Smarties
  • 600 g Petit Beurre koekjes
  • 150 g vanillepudding
 

Bereiding

  1. Boterroom maken zal lukken wanneer de boter zacht is en de pudding niet koud, daarom neem je deze twee ingrediënten lang op voorhand uit de koelkast.
  2. Doe de zachte boter en de bloemsuiker in een kom en meng met de mixerkloppers. Voeg de pudding toe en het amandelaroma. Klop 2 min. met de mixer tot de room licht en smeuïg is. Als de room niet glad is, dan was de pudding te koud. Zet de kom dan in een bodempje warm water (in de spoelbak bv.) en klop de room tot hij mooi glad is.
  3. Dompel een Petit Beurre koekje 10 sec. in de koude koffie en leg het op een serveerschotel. Maak zo een eerste laag van 8 koekjes. Bedek met een fijn laagje boterroom. Leg hierop weer een laag koekjes en een laag room en ga zo door tot je 9 lagen koekjes hebt. Bestrijk de javanaistaart helemaal met de resterende room. Bestrooi de zijkanten met hagelslag.
  4. Breek de Matinettes in 2 en leg een stukje chocolade op elk bovenste koekje. Leg nog wat hagelslag tussen de stukjes chocolade. Bedek de taart met vershoudfolie en laat ze minstens 12 uur in de koelkast staan. Dit is zeker nodig, dan is ze nog lekkerder en zachter.
  5. Neem de javanaistaart 30 min. voor het serveren uit de koelkast. Versier met Mini Smarties, die je kan vast kleven met een beetje chocopasta.
 

Kooktip

In de winkel vind je de Matinettes bij de chocopasta en de hagelslag.

Variant: 
Wanneer je een vierkante schotel gebruikt, dan kan je een taart maken met 8 lagen van 9 Petit Beurre koekjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt