Zoek een recept

 

Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 niet al te dikke, verse Jakobsvruchten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 g bio courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 sneetjes ontbijtspek
  • peper en zout
  • 2 eetlepels parmezaanschilfers
 

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde courgette in heel kleine blokjes en doe in een kleine kom. Overgiet met het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, dek af en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Snij de sneetjes spek in 2 en wikkel ze rond de Jakobsnoten. Steek deze per twee op houten prikkers en smeer in met olijfolie.
  3. Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op een hoog vuur. Bak er, wanneer de pan warm is, de brochettes in: 2 min. per kant, vervolgens 2 x 30 sec. op de spekkanten. Kruid met peper, maar niet met zout.
  4. Schik de courgettes met een dresseerring op de borden en leg er de brochettes op. Werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

Bak de brochettes in een pannenkoekenpan: door de lage rand zal het vlees van de Jakobsvruchten de bodem raken. Dit is niet zo in een klassieke pan: hierin rusten de uiteinden van de prikkers op de hoge rand.

Variant:
Je kan de brochettes bestrooien en versieren met wat verse rozemarijn.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes