Zoek een recept

 

In rode wijn gepocheerde peer

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 4 korrels Sechuanpeper
  • 4 peren
  • 30 cl rode wijn
  • 5 takjes verse munt
 

Bereiding

  1. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Leg ze in een steelpan met de honing, de peper en 15 cl water. Laat koken op matig vuur totdat de peren mals zijn, waarbij je de peren regelmatig omdraait (indien nodig mag je een beetje water toevoegen).
  2. Kook ondertussen de rode wijn met de takjes munt tot de helft in. Haal de munt eruit en doe de basterdsuiker erbij.
  3. Schik op elk bord een gepocheerde peer en giet daarrond de saus met rode wijn en munt.
 

Kooktip

  • Afhankelijk van het seizoen kan je dit dessert warm of koud opdienen.
  • Een gezond extraatje:
    Een dessert zonder een grammetje vet, om baat te vinden bij de antioxidantia van het fruit, de kruiden en de wijn, zonder de calorieën van de alcohol, die verdampt.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 104%252525252f432 kcal/kJ, Eiwit: 0%252525252c8 g, Totale vetstoffen: 0 g, Koolhydraten: 25 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt