Zoek een recept

 

In de oven gebakken toasten met bospaddenstoelen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 sneden dikke sneden houthakkersbrood (of 3 sneden boerenbrood in 2 gesneden)
  • 100 g ricotta
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 ei
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  2. Borstel de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof. Bak ze op vrij hoog vuur in de olie in een braadpan tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
  3. Rooster ondertussen de sneden brood.
  4. Meng de ricotta, de bieslook en het ei, voeg dan de champigons toe. Breng op smaak met peper en zout. Schik op de sneden brood en laat de toasten in 5 min. lichtbruin bakken in de oven.
  5. Rooster ondertussen de sneden brood.
 

Kooktip

Je kan de toasten, voor je ze in de oven zet, met geraspte parmezaan bestrooien.
  • Home
  • Recepten
  • In de oven gebakken toasten met bospaddenstoelen