Zoek een recept

 

IJswafels met echte aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g aardbeien
  • 1 pakje Bio galetten (300g)
  • 1 l vanilleijs
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Zet het ijs 20 min. in de koelkast, zodat het zachter wordt, maar het mag niet smelten.
  3. Verwijder het kroontje van de aardbeien, snij de aardbeien in stukjes en prak ze met de pureestamper of een vork. Voeg het ijs met een lepel toe en meng goed.
  4. Neem 6 galetten en leg op elk koekje een grote bol ijs. Leg er een tweede koekje op en druk een beetje zodat het ijs tot aan de boorden komt.
  5. Plaats de ijswafels meteen in de diepvriezer zodat ze hard worden. Serveer de ijswafels als vieruurtje of dessert.
 

Kooktip

Je kan de ijswafels voor het opdienen versieren met een halve aardbei (zie foto).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt