Zoek een recept

 

IJstaart met brownies en witte chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g brownies
  • cacaopoeder
  • frambozen of rode bessen voor de versiering
  • 1 pakje frambozencoulis
  • 60 cl slagroom
  • 300 g witte chocolade
 

Bereiding

  1. Bekleed een taartvorm (22 cm diameter, liefst een springvorm) met vershoudfolie. Snij de brownies in stukjes en leg ze op de bodem van de vorm. Druk goed aan.
  2. Hak de chocolade fijn. Breng 15 cl room aan de kook. Neem van het vuur en doe er de chocolade bij. Laat 1 min. staan, meng dan met de garde. Giet in een grote kom. Klop 45 cl room stijf (het gaat gemakkelijker in een koude kom) en doe er de gesmolten chocolade bij. Meng goed.
  3. Giet in de taartvorm, strijk de bovenkant glad, dek af en plaats enkele uren in de diepvriezer.
  4. Neem de ijstaart uit de vorm, bestrooi met cacaopoeder en versier met frambozen of rode bessen. Dien meteen op en geef er frambozencoulis bij.
 

Kooktip

Wanneer de ijstaart heel hard is, kan je ze 30 min. in de koelkast zetten. Zo wordt ze zacht zonder te smelten.

 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt