Zoek een recept

 

IJslands vispannetje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 25 g boter
  • 200 g zeevruchtencocktail
  • bladpeterselie, fijngehakt
  • 80 g geraspte kaas "Gratin mix"
  • 100 g groenten voor juliennesoep
  • 1 teentje look
  • 10 cl room
  • 100 g visfilets (schelvis, roodbaars, ...)
  • 30 cl vissoep
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Meng de vissoep met de room en laat op een matig vuur 10 min. inkoken tot een dikke saus.
  3. Stoof de groenten ondertussen samen met de geperste look 5 min. in de boter. Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden vis en de zeevruchten toe. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel alles over individuele ovenschaaltjes en overgiet met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Laat 15 min. gratineren in de oven.
  6. Bestrooi met peterselie en serveer warm.
 

Kooktip

  • Lekker met roggebrood.
  • Je kunt de vissoep ook vervangen door kreeftensoep.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt