Zoek een recept

 

IJsgekoelde tiramisu

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 cl Amaretto
  • cacaopoeder
  • 2 eieren 365
  • 80 g griessuiker "365"
  • 1 eetlepel koffie-aroma
  • 100 g lange vingers
  • 160 g mascarpone
  • 15 cl room "365"
 

Bereiding

  1. Scheid eiwitten en eierdooiers. Klop de dooiers los (met de mixerkloppers) met de suiker tot een schuimig en wit mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
  2. Klop de room stijf (in een koude kom) en schep onder het mascarponemengsel
  3. Voeg de vooraf verkruimelde lange vingers toe en meng voorzichtig.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel onder het kaasmengsel.
  5. Neem 4 coupes. Meng de Amaretto en het koffie-aroma. Giet hiervan ½ eetlepel in elke coupe, voeg 2 volle lepels mascarponeroom toe, verdeel de rest van het Amarettomengsel, alsook de rest van de room. Meng even om een gemarmerd effect te bekomen.
  6. Laat enkele uren opstiijven in de diepvriezer.
  7. Plaats de coupes 20 à 30 min. voor het opdienen in de koelkast zodat de room opnieuw zacht wordt (zonder te smelten). Bestrooi met cacaopoeder en dien op.
 

Kooktip

  • Variant:
    Vervang het Amaretto/koffie-aromamengsel door 6 cl koude sterke koffie.
  • Haal de eieren enkele uren op voorhand uit de koelkast. Op kamertemperatuur kan je de eiwitten sneller stijf kloppen.