Zoek een recept

 

Huevos a la flamenca

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 1 dikke aardappel
  • 2 doosje passata (500 g)
  • 4 eieren
  • 50 g gekookte hamreepjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • peper en zout
  • 50 g pikante chorizo
  • 1 rode paprika
  • 50 g roze garnalen
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit er de in kleine stukjes gesneden paprika in. Voeg na 5 min. de in kleine blokjes gesneden aardappel toe en de erwten. Meng 2 min., voeg dan de passata toe. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
  2. Voeg de ham toe, de in blokjes gesneden chorizo, de olijven en de garnalen, breng op smaak met peper en zout. Breek een ei in een tas, maak een ondiep kuiltje in de saus en laat er het ei in glijden. Doe hetzelfde met de overige eieren, kruid ze met peper en zout en dek de pan af. Laat een kleine 10 min. op heel zacht vuur sudderen, de tijd nodig om de eiwitten te laten stollen.
  3. Serveer meteen met brood.
 

Kooktip

Voor een mooier resultaat kan je de eieren in de oven bakken. Gebruik hiervoor individuele stoofpotjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt