Zoek een recept

 

Hindemedaillons met rodewijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 g knolselder, in blokjes
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 4 kruidnagels
  • 4 medaillons van hinde (ongeveer 150 g elk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes bacon
  • 5 dl rode wijn
  • 4 schijfjes appel
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 eetlepel wijnazijn
 

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een pan. Laat het vlees aan alle zijden korsten. Zet opzij.
  2. Fruit de ui en het knoflook. Doe er de knolselder bij. Laat 3 minuten garen. Kruid met peper, zout, kruidnagel en tijm. Roer goed om.
  3. Giet er de rode wijn en de wijnazijn bij. Doe het kruidentuiltje erbij.
  4. Leg het vlees terug in de pan. Deksel erop en laat 5 minuten garen.
  5. Haal het vlees uit de pan. Wikkel het in aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten.
  6. Deksel van de pot. Laat de vloeistof koken tot die stroperig is. Verwijder het kruidentuiltje, de kruidnagels en de tijm. Roer er 1 eetlepel boter door. Zet opzij.
  7. Laat de bacon 3 minuten grillen in de magnetron.
  8. Laat de resterende boter smelten in een braadpan. Bak de appelschijfjes 1 minuut aan elke kant.
  9. Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat saus over. Werk af met een plakje gegrilde bacon en een schijfje appel.
 

Kooktip

Heerlijk met:
Gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt