Zoek een recept

 

Hindegebraad met wijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • een noot boter
  • 1 afgestreken eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 800 g hindegebraad
  • 3 jeneverbessen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout
  • 2 eetlepels rode bessengelei
  • 50 cl rode wijn
  • 1 ui
  • 10 cl verse room
  • 1 wortel
  • 1 koffielepel zwarte peperbollen
 

Bereiding

  1. De dag voordien: meng de wijn met de in schijfjes gesneden wortel en knoflook, de fijngesnipperde ui, het kruidentuiltje, de peper en de geplette jeneverbessen. Leg er het vlees in, dek af en zet 24 u. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  3. Haal het gebraad uit de marinade en bind het op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Leg het dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Zeef de marinade en overgiet het gebraad met 15 cl van deze wijn. Bak het  30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig.
  4. Giet ondertussen 30 cl van de marinade in een steelpan en laat op hevig vuur voor de helft inkoken. Voeg de bessengelei toe, de mosterd, de room en het bindmiddel. Breng aan de kook, meng met de garde en laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Wikkel het gebakken gebraad in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Versnijd het en dien meteen op met de saus.
  6. Serveer met hertoginnenaardappelen.
 

Kooktip

Deze saus past ook bij steak of medaillon van hinde, van everzwijn, enz. Als je het vlees niet laat marineren, gebruik dan gewone wijn.