Zoek een recept

 

Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hindegebraad van 650 tot 700 g
  • 8 sneden ontbijtspek
  • 8 grote saliebladeren
  • 20 cl Marsala
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 cl verse room
  • 1 sjalot
  • 12 cl wildfond
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Haal het gebraad 1 uur vooraf uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
  3. Schik 8 sneden spek zij aan zij op een snijplank. Leg 1 salieblaadje in het midden van elk sneetje. Leg daarop het gebraad, kruid en wikkel in het spek. Draai het aldus verpakte gebraad om en leg het in een ovenschotel; laat 28 tot 30 min. bakken in de oven (reken 20 min./500 g).
  4. Fruit ondertussen op een zacht vuur de fijngehakte sjalot in een steelpan met olie. Giet er na 5 min. de Marsala en de wildfond bij; laat op fel vuur tot de helft inkoken. Filter en giet opnieuw in de steelpan. Doe het bindmiddel en de room erbij; laat zachtjes sudderen en controleer of het voldoende gekruid is.
  5. Dek het gebraad af met aluminiumfolie en laat 5 min. op een warme plaats rusten. Snij het in sneden en dien op met de saus. Serveer met dennenappeltjes, gebakken boschampignons en gepocheerde appeltjes.
  • Home
  • Recepten
  • Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus