Zoek een recept

 

Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 cl arachideolie
  • fleur de sel
  • 1 eetlepel groene peper in pekel
  • 600 g hindefilet
  • 1 knolselder
  • 30 cl magere melk
  • 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • peper van de molen
  • 1 stukje verse gember (ongeveer 1 cm)
  • 6 verse vijgen
 

Bereiding

  1. Schil de knolselder en snij in grote stukken. Doe in een kookpan en overgiet met water.
  2. Voeg het blokje gevogeltebouillon toe en laat koken tot de knolselder gaar is.
  3. Leg de stukken in een kom, voeg de melk toe en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout (je kan eventueel ook wat nootmuskaat toevoegen).
  4. Verhit een beetje arachideolie in een grote antikleefpan. Leg de hindefilet in de pan, zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde bruin, zodat het rondom een korstje krijgt.
  5. Leg het in een siliconen ovenschotel en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C.
  6. Verwijder de uiteinden van de vijgen en snij ze in acht. Leg ze in een steelpan met 5 cl water en laat inkoken tot een compote.
  7. Doe de gepelde en fijngehakte gember erbij. Voeg op het laatste moment de groene peper toe (om te vermijden dat hij gaat weken). Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij het vlees in (schuine) schijfjes. Leg op elk bord een stukje vlees met een portie vijgen en knolselderpuree.
 

Kooktip

  • Indien je vindt dat de selderpuree niet smeuïg genoeg is, kan je hem mixen.
  • De gaartijd van hinde is afhankelijk van de dikte van het stuk, maar reken ongeveer 15 minuten voor een rosé gebakken hindefilet. Zoals elk stuk wild blijft hinde ook nog enkele minuten braden nadat je het uit de oven hebt gehaald.
  • Je kan de knolselderpuree vooraf klaarmaken. Dan kan je hem het best in de microgolfoven opwarmen.

De "plus" op voedingsgebied:
Een geweldige combinatie waarbij de lichtheid van het hindevlees wordt behouden in deze bereiding rijk aan vezels en arm aan vetten.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 308 kcal, Eiwit: 37,7 g, Totale vetstoffen: 9,3 g, Koolhydraten: 18 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree