Zoek een recept

 

Herfstclafoutis

Ingrediënten voor 12 personen

  • 75 g bloem
  • 25 cl melk
  • 4 eieren
  • 1/2 koffielepel vierkruidenpoeder
  • 100 g blonde kandijsuiker
  • 1 eetlepel blonde kandijsuiker
  • 1 noot boter
  • 250 g verse druiven zonder pitten
  • 1 appel
  • 1 dikke peer
  • 50 g walnoten
  • 1 snuifje zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Doe de bloem in een kom en voeg er geleidelijk aan de melk bij, al roerend met de klopper.
  3. Doe er de eieren bij, de 100 g suiker, het vierkruidenpoeder en het zout, klop goed.
  4. Doe de afgeriste druiven in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appel en peer toe. Bestrooi met de grofgehakte walnoten en giet er het eiermengsel op.
  5. Bak 35 min. in de oven. Bestrooi met 1 eetlepel kandijsuiker en laat afkoelen. Serveer lauw of koud.
 

Kooktip

Je kan het vierkruidenpoeder vervangen door 1 koffielepel vloeibare vanille.