Zoek een recept

 

Hazenspiesjes met kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blikje truffel in stukken
  • bospaddestoel
  • 50 g boter
  • 12 droge abrikozen
  • 4 droge vijgen
  • 800 g hazenfilets
  • 6 jeneverbessen
  • 2 snuifjes kaneelpoeder
  • 1 kruidnagel
  • mignonnettepeper
  • 4 soeplepels olie
  • peren op wijn
  • 200 g polenta
  • 30 cl volle melk
  • zout
 

Bereiding

  1. Plet de jeneverbessen met de platte kant van een mes.
  2. Giet de olie, de kaneel, de kruidnagel, de jeneverbessen en een mespuntje grof gemalen peper in een diepe schotel. Dompel daarin de stukjes haas en laat alles 12 uur (een nacht) weken in de koelkast.
  3. Maak de polenta klaar volgens de aanwijzingen van de fabrikant, waarbij u het water vervangt door melk en er achteraf 40 g boter in verwerkt.
  4. Giet alles in een beboterde gratineerschotel en laat afkoelen.
  5. Laat 's anderendaags de droge vruchten 25 minuten zwellen met stoom of in een kommetje lauw water.
  6. Laat ze uitlekken en snij de vijgen in twee. Ontvorm de polenta, versnijd met een doorslag en bak in een pan met de rest van de hete boter 3 minuten aan elke zijde goudbruin.
  7. Dep de stukjes haas af met keukenpapier en rijg ze afwisselend met de geweekte droge vruchten aan spiesjes.
  8. Filter de marinade. Bak de spiesjes 5 minuten aan elke zijde onder de ovengrill en smeer ze regelmatig in met kruidenolie. Zout en peper.
  9. Leg op elk bord een spiesje en een polentakoek. Versier met gehakte stukjes truffel en dien onmiddellijk op.
  10. Serveer bij deze spiesjes een pannetje bospaddestoelen en peren op wijn.