Zoek een recept

 

Hazelnootchoco van het huis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 theelepels acaciahoning
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 60 g gezouten boter
  • 2 eetlepels hazelnootpoeder
  • 0,25 theelepel kaneelpoeder
  • 100 g melkchocolade
  • 40 g pure chocolade
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 1,5 eetlepel vergine hazelnoot olie
 

Bereiding

  1. Snij de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten met de boter.
  2. Giet de gesmolten massa in een kom bij de overige ingrediënten. Meng tot een homogene pasta. Voeg wat vergine hazelnootolie toe als de pasta te vast is.
  3. Doe in kleine potjes en sluit af.
 

Kooktip

Hazelnootolie is een fijne olie die je gebruikt in koude bereidingen. Zo behoudt ze haar geur, smaak en andere eigenschappen.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 89 kcal, Eiwit: 0,9 g, Totale vetstoffen: 7,3 g, Koolhydraten: 4,7 g