Zoek een recept

 

Hardgekookte eieren met groentehaartjes

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 6 eieren (L)
  • enkele blaadjes sla
  • geraspte wortelen
  • 1 kerstomaat
  • 1 schijfje komkommer
  • mayonaise « Delhaize » in doseerfles
 

Bereiding

  1. Leg de eieren in een steelpan met koud water en breng aan de kook. Laat ze 9 min. koken, haal ze uit de pan. Laat schrikken onder koud stromend water en leg ze nog enkele minuten in koud water.
  2. Snij 12 kleine driehoekjes uit de rand van de komkommer en 6 schijfjes uit de tomaat.
  3. Pel de eieren en snij bovenaan een klein stukje af. Snij de witte delen lichtjes in met een scherp mes en steek er de komkommer- en tomatenstukjes in. Plaats ze in de kleine theelichthouders en spuit er wat mayonaise op. Plak er de geraspte wortelen of heel fijngesneden sla op om de haartjes vormen.
  4. Schik sla rondom en dien fris op. Serveer de mayonaise apart.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt