Zoek een recept

 

Hapje van maatjes en komkommer in een glaasje

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 of 3 radijzen
  • 6 bieslooksprietjes
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 5 cm komkommers
  • 1,5 maatjes
  • peper
  • 120 g verse kaas in schaaltje
 

Bereiding

  1. Meng de verse kaas met wat bieslook en peper. Verdeel het mengsel in 6 en doe het onderin de glaasjes.
  2. Schil de komkommer niet, verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes en schik ze bovenop de kaas in de glaasjes. Bedek met de in kleine blokjes gesneden maatjes.
  3. Versier de glaasjes met fijne schijfjes radijzen. Dek de glaasjes af en zet ze in de koelkast.
  4. Serveer koel bij het aperitief, afgewerkt met de overige sprietjes bieslook.
 

Kooktip

Een eenvoudige manier om de glaasjes met de kaas te vullen: steek de hoek van een diepvrieszakje in het glaasje, doe er het kaasmengsel in, knip de punt van het zakje en gebruik het als spuitzak.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Hapje van maatjes en komkommer in een glaasje