Zoek een recept

 

Hamrolletjes met asperges en mimosa-eieren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 asperges in bokaal (1 bokaal van 330 g, 250 g uitgelekt)
  • 2 soeplepels gehakte peterselie
  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 soeplepels mayonaise met citroen
  • 4 schijfjes ontvette ham
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Laat de asperges uitlekken.
  2. Doe de mayonaise samen met de peterselie, het zout en de peper in een kom. Meng alles goed door elkaar.
  3. Pel de eieren. Dit gaat gemakkelijk als je ze op een plank legt en ze zachtjes met je hand plet: de schaal barst! Snij de eieren in twee en plet ze met een vork. Doe alles in het kommetje. Roer alles voorzichtig om.
  4. Leg een sneetje ham op een plank, leg er in de lengte 3 asperges op. Bedek ze met de mimosa-eieren en rol het sneetje op. Doe hetzelfde met de andere sneetjes ham.
  5. Versier elk rolletje met een takje peterselie en dien dit voorgerecht goed koud op. Dien de overschot van de mimosa-eieren apart op.