Zoek een recept

 

Hamburgers op Italiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 4 ciabattinabroodjes om te bakken
  • gedroogde rozemarijn
  • 4 gemalen bio steaks
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 sneetjes pancetta
  • peper en zout
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 pruimtomaten
  • rucola
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de mozzarella en de tomaten in plakjes.
  3. Leg bakpapier op de ovenplaat en leg er de pancetta en de broodjes op. Bak 8 tot 10 min.
  4. Bak, ondertussen, de steaks op een vrij hoog vuur in de olie in een pan. Bestrooi ze met rozemarijn en draai ze om wanneer ze aan één kant goudbruin zijn. Kruid dan met peper en zout en leg er de mozzarella bovenop. Bak nog 1 tot 2 min.
  5. Halveer de broodjes, besmeer met wat pesto en beleg met rucola en plakjes tomaat. Schik hierop de steaks en voeg nog wat pesto toe. Eindig met de op keukenpapier uitgelekte pancetta. Zet er de andere halve broodjes weer op.
  6. Serveer meteen.
 

Kooktip

  • De mozzarella zal zeker smelten wanneer je de pan afdekt met een deksel en alles zo 2 min. laat bakken.
  • Een klassiek ciabattabrood,in 4 stukken gesneden, is ook geschikt

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt