Zoek een recept

 

Hamburger met Libanese smaken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 g Bulgaarse yoghurts
  • enkele blaadjes bladpeterselie
  • kaneelpoeder
  • 4 gemalen steaks (125 g elk)
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 blaadjes sla
  • 2 tomaten
  • 4 ronde broodjes
  • 2 uien
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit hierin enkele minuten de in ringen gesneden uien. Doe er naar eigen smaak wat kaneel, paprika en cayennepeper bij. Bestrooi met zout. Meng.
  2. Yoghurtsaus: meng in een kom de yoghurt, een mespuntje cayennepeper, een snuifje zout en peper.Voeg de munt toe. Zet in de koelkast.
  3. Verwarm de grill voor of steek de barbecue aan.
  4. Smeer met een penseel de gehakte steaks in met de rest van de olijfolie. Laat ze 2 minuten aan elke zijde grillen. Bestrooi ze met peper en zout.
  5. Laat de middendoor gesneden broodjes 2 minuten grillen.
  6. Beleg het onderste deel van de broodjes met sla. Leg daarop de hamburger, de schijfjes tomaat en de blaadjes bladpeterselie. Eindig met de bovenste helft van de broodjes.
  7. Dien op met de yoghurtsaus met munt.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt