Zoek een recept

 

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stukken
  • 200 g Gorgonzola
  • 0.5 kleine rode ui
  • 4 stukken meergranenbroodjes
  • 2 takjes platte peterselie (fijngesnipperd)
  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • 600 g rundergehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tomaat
  • zwarte peper en zout
 

Bereiding

  1. Schil en ontpit de avocado’s, snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes, snipper de ui fijn. Vermeng alle ingrediënten met het limoensap en de peterselie. Kruid met peper en zout. Zet de salsa tot gebruik koel weg.
  2. Spoel de slablaadjes, snijd of scheur ze in niet al te kleine stukken.
  3. Kruid het rundergehakt met peper en zout, vorm er 8 kleine hamburgers van. Grill ze naar smaak.
  4. Snijd de broodjes middendoor en rooster ze kort. Beleg een helft van elk broodje met gorgonzola. Leg er twee hamburgers op en beleg verder met avocadosalsa en sla. Dek af met de tweede broodjeshelft en serveer.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 614 kcal, Eiwit: 46,7 g, Totale vetstoffen: 36,5 g, Koolhydraten: 24,9 g