Zoek een recept

 

Halve gebakken kreeft met nori-algenboter

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote, verse Thaise pepers
  • guérande-zout
  • 4 halve kreeften (diepvries)
  • 1 vel nori-algen
  • 80 g ongezouten boter op kamertemperatuur
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C – gas 5/6.
  2. Hak de algen fijn en snij de pepers in fijne reepjes.
  3. Meng de boter, de algen en de pepers met een vork. Kruid met zout.
  4. Deel het mengsel in twee. Verdeel de helft over de halve kreeften. Leg ze met het pantser naar beneden in een ovenschaal en zet 20 min. in de oven.
  5. Smelt ondertussen de rest van de boter zachtjes en serveer ze in een kommetje bij de kreeftenscharen.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 285 kcal, Eiwit: 32%25252c6 g, Totale vetstoffen: 16%25252c2 g, Koolhydraten: 2%25252c2 g

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt