Zoek een recept

 

Gumbo van garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 courgette
  • 2 dl droge witte wijn
  • enkele druppels tabasco
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 eetlepels bladpeterselie en koriander, fijngehakt
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 50 cl water
  • 2 koffielepels oregano
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 gele paprika
  • 0,5 koffielepel pili-pilivlokken
  • 500 g diepgevroren scampi's "365"
  • 2 uien
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
 

Bereiding

  1. Fruit de gesnipperde uien, de in blokjes gesneden paprika en de in halve schijfjes gesneden courgette in de olie in een stoofpan. Doe er zout, peper, paprika, oregano en de pili-pilivlokken bij. Roer 2 min. zodat de specerijen de groenten goed omhullen.
  2. Voeg de blokjes gepelde tomaten toe, de witte wijn, het verkruimelde bouillonblokje, het kruidentuiltje, de Worcestershiresaus en de Tabasco. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.Laat ondertussen de boter in een steelpan smelten, bestrooi met bloem en laat op zacht vuur bakken tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg geleidelijk aan en al roerend met de garde, het water toe. Giet deze saus bij in de stoofpan en laat verder zachtjes koken.
  3. Pel de scampi’s en doe ze bij de saus, laat nog 2 min. langer koken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Dien warm op bestrooid met de gehakte kruiden. Serveer met rijst of brood.
 

Kooktip

  • Variant: Vervang de garnalen in dit recept, geïnspireerd op de cajunkeuken, door kip.
  • De voedingswaarde: Een licht en kleurrijk gerecht om zoveel mogelijk uit groenten te halen, zonder aan smaak te moeten inboeten. Het is rijk aan pro-vitamine A en rode lycopeen van de tomaat, wat goed opgenomen zal worden in deze bereiding.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt