Zoek een recept

 

Guacamole

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 chilipeper
  • zout
 

Bereiding

  1. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel het teentje knoflook en snipper fijn.
  2. Pers het sap van de limoen en voeg samen met de knoflook toe aan de avocado.
  3. Snijd de chilipeper overlangs, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en hak zeer fijn.
  4. Voeg de chilipeper en de olie toe en plet dit avocadomengsel tot een papje.
  5. Serveer bij de groentechips als dipsaus.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 208 kcal, Koolhydraten: 2 g, Vetstof: 21 g, Vezels: 6 g