Zoek een recept

 

Groenteterrine

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 personen

  • 75 g wortelen
  • 75 g courgettes
  • 75 g bloemkolen
  • 75 g broccoli
  • 75 g erwten
  • 75 g sperziebonen
  • 75 g asperges
  • 2 koffielepels groentebouillon taste of Inspirations
  • 10 g agar-agar
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Was de groenten en snij ze fijn.
  2. Kook de wortelen, bloemkool en sperziebonen gedurende 5 minuten in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken, recupereer het kookvocht en laat ze schrikken met koud water.
  3. Laat de rest van de groenten samen gedurende 3 minuten koken in het gerecupereerde kookvocht. Laat ze uitlekken, recupereer het kookvocht opnieuw en laat ze schrikken met koud water.
  4. Verwarm 80 cl van het kookvocht met de groentebouillon, kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de agar-agar (of geweekte gelatine) toe. Stapel de groenten in een vorm en overgiet met de bouillon. Laat één nacht opstijven in de koelkast.
  5. Haal de terrine uit de vorm en serveer.
 

Kooktip

  • Indien je geen agar-agar hebt, kan je gelatine gebruiken (geen vegetarische – 45 g per liter vloeistof).
  • Wanneer je een metalen vorm gebruikt, dompel deze dan even onder in kokend water zodat de inhoud makkelijk los komt.
 

Wijntip

Les Truffiers, Rode Côtes du Rhône

De genereuze fruitigheid van de grenachedruif in combinatie met zijn gebruikelijke handlanger, de syrahdruif, zorgen voor deze ronde, soepele, gladde en erg charmante rode wijn.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 27 kcal, Eiwit: 2,5 g, Vetstof: 0 g, Koolhydraten: 4,2 g