Zoek een recept

 

Gebraden kippenbouten met groentetaartjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • zout
  • 4 kippenbouten
  • 2 eieren
  • 10 cl room
  • 3 eetlepels restjes van aardappelpuree
  • 2 eetlepels maïzena
  • 100 g restjes diepgevroren gemengde groenten
  • 1 eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • groene salade
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  2. Giet de restjes van de groenten in een kleine kookpot met een bodempje water en laat ontdooien. Laat uitlekken en snijd in grote stukken.
  3. Zout en peper de kippenbouten. Leg ze in een ovenschotel, bak ze gedurende 30 min. en draai ze regelmatig om.
  4. Doe tegelijkertijd de eieren, de room, de puree en de maïzena in een schotel. Zout en peper. Roer tot je een homogeen deeg krijgt. Verdeel dit deeg voor ¾ in siliconen muffinvormpjes. Vul verder met de groenten en bak gedurende 25 min. in de oven, of tot je mespunt er schoon uitkomt.
  5. Maak een vinaigrette met olijfolie, sojasaus en mosterd.
  6. Dien de in twee gesneden kippenbouten op, samen met de groentetaartjes en de sla. Breng kip en sla op smaak met de vinaigrette.
 

Kooktip

Met een overschotje van puree en diepgevroren groenten, een ei en een beetje room of melk maak je heerlijke groentetaartjes. En de dag nadien neem je ze koud mee voor je lunch!

 

Wijntip

Best Of Our Planet Cabernet Sauvigon 2012 BIO

Een authentieke zuiderse en zonnige landwijn met intense fruitsmaken, rond en erg fris. Ideaal bij bijna alle courante gerechten. Serveertemperatuur: 16 tot 18°C.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 454 kcal, Eiwit: 36,8 g, Vetstof: 27,6 g, Koolhydraten: 14,5 g