Zoek een recept

 

Groenteburgers met knoflooksaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 ciabattabroodjes
  • 1 eidooier
  • 3 knoflookteentjes
  • 10 cl olijfolie
  • 1 pak gegrilde groenten met basilicum, diepvries Delhaize
  • 1 koffielepel sterke mosterd
  • 1 blokje tofu van 270 g, bio
  • 50 g waterkers met jonge scheuten (gemengde salades Delhaize)
  • zwarte peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de gegrilde groenten 7 minuten in de pan.
  2. Snijd de tofu in 4 plakken, kruid met peper en zout en grill ze in de pan met een likje olijfolie.
  3. Stamp de knoflook met een snuifje zout in de vijzel tot een gladde pasta. Voeg de eidooier en 1 koffielepel mosterd toe, roer glad. Giet er eerst druppel per druppel en dan straalsgewijs olijfolie bij en roer tot een knoflookmayonaise.
  4. Snijd de broodjes middendoor en rooster ze kort.
  5. Bestrijk een helft van elk broodje met een lepeltje knoflooksaus. Beleg met sla, gegrilde tofu en opnieuw knoflooksaus. Verdeel de groenten over de tofu en dek af met de tweede broodjeshelft.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 494 kcal, Eiwit: 14 g, Totale vetstoffen: 32,1 g, Koolhydraten: 37,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt