Zoek een recept

 

Groentebrochettes met kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • een busseltje bieslook
  • 1 grote courgette (ong. 350 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 10 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 3 vaste tomaten
  • 1 eetlepel verse tijm of rozemarijn
 

Bereiding

  1. Was en droog de aubergine en courgette, maar schil ze niet. Snij in dikke schijven, vervolgens in gelijke stukken. Schep in een ronde schotel, dek af en laat garen in de microgolfoven in 6 min. op 800 W, roer halverwege de kooktijd om.
  2. Doe ondertussen de peterselieblaadjes in de kom van de hakmolen en voeg de grofgehakte bieslook en de geperste knoflookteentjes toe.
  3. Doe er de olie bij, peper en zout en mix tot een gladde saus.
  4. Voeg tijm en rozemarijn toe. Giet op de warme groenten en meng voorzichtig.
  5. Halveer de tomaten, ontpit, snij in stukken en doe bij de groenten.
  6. Rijg de groenten afwisselend op brochettestokjes. Rooster ongeveer 5 min. op de barbecue.
 

Kooktip

  • Kook de courgette en aubergine zeker voor, anders verbranden ze op de barbecue voor ze gaar zijn.
  • Heel lekker bij in vis in papillot, maar ook bij alle seizoensgrillades.
  • Variatie: Vervang de stukken tomaat door kerstomaten.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt