Zoek een recept

 

Groene kabeljauwmoot met krokante pancetta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 handvol basilicumblaadjes (+ enkele blaadjes voor de afwerking)
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 flinke eetlepel kappers
  • 700 g kabeljauwhaasjes
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 lente-uitjes
  • 5 cl olijfolie
  • 12 sneden pancetta
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Doe het basilicum, de peterselieblaadjes en de kappers in de beker van de hakmolen. Voeg het geperste knoflookteentje toe, de gehakte lente-uitjes (ook de groene deeltjes), de olie, een beetje zout en peper. Laat hakken tot een glad mengsel.
  2. Giet het mengsel in een ovenschaal, wentel de in 4 moten gesneden vis goed in het mengsel, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  3. Neem de vis uit de koelkast en verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek elke moot met 3, in 2 gevouwen, sneden pancetta, leg de sneden lichtjes uit elkaar. Bak 15 à 20 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de moten). Serveer meteen met groene asperges en risotto met saffraan. Werk af met basilicumblaadjes.
 

Kooktip

  • Zorg dat je bij het dresseren van de borden geen bakvocht giet op de pancetta, zo blijft hij lekker krokant.
  • Gebruik een ronde uitsteekvorm om stijlvol te presenteren. Leg eerst een grondlaag van risotto, daarop de vis en bovenaan de pancetta.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt