Zoek een recept

 

Griezelpizza’s

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dikke eetlepels tomatensaus (napoletana bvb.)
  • gedroogde oregano
  • 60 g gekookte hamreepjes (DLL, zakje)
  • 50 g geraspte mozzarella voor pizza
  • 2 grote pittabroodjes
  • 1 kleine aubergine
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene. 
  2. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er het rooster uit. 
  3. Snij de aubergine overlangs in dikke schijven. Hou de stukken met schil die ½ cm dik zijn. Versnij ze in driehoeken. 
  4. Verwarm de pitabroodjes even in de broodrooster en snij ze met een scherp mes open (over de volledige omtrek) zodat je twee platte "koeken" bekomt. Leg ze met de gladde kant naar boven op het met bakpapier beklede ovenrooster. 
  5. Smeer 1 eetlepel tomatensaus open op elk broodje. Bestrooi met geraspte mozzarella en hamreepjes. Schik er de driehoekjes aubergine op, met de velkant naar boven, zoals de gezichtjes van de Halloweenpompoenen. Bestrooi met oregano. 
  6. Bak de pizza’s goudbruin in de oven in ongeveer 10 min. 
  7. Dien warm op met een slaatje.
 

Kooktip

Je mag de broodjes lichtjes insmeren met olijfolie voor je er de tomatensaus bijdoet.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt