Zoek een recept

 

Granité van vodka met limoen

Ingrediënten voor 4 personen

  • enkele druppels groene voedingskleurstof (of blauw + geel)
  • 140 g griessuiker
  • 8 limoenen
  • 15 cl vodka
 

Bereiding

  1. Giet 20 cl water met de suiker in een steelpan. Verwarm tot de suiker volledig opgelost is. Voeg 40 cl koud water toe en giet in een recipiënt met vlakke bodem (plastieken doos met deksel).
  2. Pers het sap uit de limoenen, je hebt 20 à 25 cl nodig (naar eigen smaak). Voeg de siroop toe en de vodka. Doe er eventueel de voedingskleurstof bij en meng goed.
  3. Laat ongeveer 8 uur opstijven in de diepvriezer.
  4. Net voor het opdienen: schraap met een vork de korrels van de granité los, verdeel de ijsschilfers over de gekoelde glaasjes, versier met een fijn schijfje limoen en dien meteen op.
  5. Om van te genieten met een lepel of om van te nippen met een rietje naarmate de granité smelt.
 

Kooktip

Granité smelt heel snel, maar door de glaasjes een uur voor het serveren in de koelkast te plaatsen zal hij langer korrelig blijven.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt