Zoek een recept

 

Granité van cava en rode vruchten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g aardbeien
  • 37,5 cl cava brut
  • 100 g frambozen
  • 75 g griessuiker
  • verse munt voor de afwerking
 

Bereiding

  1. Spoel het fruit. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij in stukken. Doe alles in een smal recipiënt, voeg de suiker toe en mix tot een gladde coulis.
  2. Giet de coulis in een platte doos met deksel, voeg de cava toe, meng goed en laat enkele uren opstijven in de diepvriezer.
  3. Roer los met een vork om fijne ijskristallen te bekomen. Giet in coupes of glazen, werk af met verse munt en dien meteen op.
  4. Om van te genieten met een lepel of om van te nippen met een rietje naarmate de granité smelt.
 

Kooktip

Hoe breder de doos, hoe sneller de granité zal bevriezen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt