Zoek een recept

 

Granenreep met chocolade

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 125 g boter
  • 50 g chocoladepastilles (« Callets »)
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 20 g geraspte kokosnoot
  • 200 g havermoutvlokken
  • 2 eetlepels honing
  • 100 g zachte, gedroogde abrikozen
  • 40 g zonnebloempitten
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en voeg de suiker en de honing toe. Verwarm, af en toe roerend, op een zacht vuur tot alles gesmolten is.
  3. Neem de pot van het vuur en voeg de havermoutvlokken toe, de zonnebloempitten, de kokosnoot, het kaneelpoeder en de in kleine blokjes gesneden abrikozen. Meng goed.
  4. Leg bakpapier in een kleine rechthoekige (17 x 26 cm) of vierkante (21 x 21 cm) ovenschotel. Doe er de bereiding in, strijk glad en verdeel er de chocolade over. Druk goed aan.
  5. Bak 25 min. in de oven. Snij het warme gebak in vierkanten of rechthoeken en laat afkoelen in de schotel. Dek af en zet in de koelkast.
  6. Wikkel de repen afzonderlijk in boterhampapier.
 

Kooktip

Je kan de abrikozen door rozijnen of gedroogde veenbessen vervangen. In dit geval laat je deze 20 min. in warm water wellen om ze dan aan de bereiding toe te voegen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt