Zoek een recept

 

Goujons van pladijs met tartaarsaus

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 1 ei, hardgekookt
  • 1 eiwit
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 3 kleine augurkjes (fijngesneden)
  • 2 dl mayonaise
  • paneermeel
  • peper en zout
  • 1 zakje salademengeling
  • 8 scholfilets
  • 2 soeplepels verse kruiden (peterselie, kervel, dragon ...)
 

Bereiding

  1. Maak eerst de tartaarsaus. Vermeng hiervoor de mayonaise met de sjalotsnippers, het fijngeprakte ei, fijngesneden augurk en 1 eetlepel fijngehakte kervel en/of dragon. Kruid naar smaak bij met peper en zout en werk af met wat citroensap.
  2. Doe de resterende kruiden bij de gemengde sla.
  3. Haal de visreepjes door de bloem en klop er de overtollige bloem af. Wentel ze vervolgens door het eiwit en daarna door het paneermeel.
  4. Bak de reepjes goudbruin in frituurolie op 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer met de tartaarsaus en de gemengde salade. Werk af met een partje citroen.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt