Zoek een recept

 

Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek

Reserveer dit recept voor
personen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 nootje boter
  • 1 zwarte pens (± 125 g/stuk)
  • takjes kervel
  • 1 afgestreken eetlepel griessuiker
  • 1 snede peperkoek
  • 1 dikke Jonagold appel
  • 1 eetlepel olijfolie
We gaan ervan uit dat je ingrediënten zoals zout, peper, olie... al in je kast hebt staan. Daarom zitten ze niet bij in je reservatie. Je kan ze wel nog toevoegen voor je je reservatie afrondt.
 

Bereiding

  1. Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
  2. Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
  3. Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
  4. Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
 

Kooktip

Je kan de glaasjes op voorhand maken en in de microgolfoven opwarmen. Maar voeg de peperkoek pas daarna toe, zo blijven de blokjes krokant.

  • Home
  • Recepten
  • Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek