Zoek een recept

 

Gevulde tongrolletjes met rode pestosaus

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g tongfilets
  • 5 cl droge witte wijn
  • 8 kerstomaten
  • 8 ontpitte zwarte olijven
  • basilicumblaadjes (voor de afwerking)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte vermout
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 500 g passata
  • 100 g verse rode pesto
  • 2 sjalotten
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Fruit de gehakte sjalotten en het geperste lookteentje in 1 eetlepel olie in een diepe pan. Bestrooi na 2 min met de Provençaalse kruiden en doe er de vermout bij. Voeg de pesto en de passata toe, laat sudderen op een zacht vuur.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Neem een plank. Leg er telkens 2 tongfilets op met de velkant naar boven en mekaar een beetje overlappend. Kruid met peper en zout, leg op elke filet een kerstomaat en een olijf. Rol de filets op.
  4. Prik de rolletjes vast met een tandenstoker. Leg ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal, overgiet met de witte wijn en laat 10 min. in de oven garen.
  5. Dien warm op met de saus. Werk af met de basilicumblaadjes en serveer met verse pasta.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt