Zoek een recept

 

Gevulde eieren met zalm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 2 soeplepels dikke room
  • 4 eieren
  • 4 schijfjes gerookte zalm (120 g)
  • 1/3 komkommer
  • 4 kwarteleitjes
  • 12 takjes dille
  • tabasco
  • 50 g zalmeitjes
 

Bereiding

  1. Kook de eieren gedurende 9 min. in kokend water. Pel de eieren. Verwijder de dooiers en plet ze met een vork.
  2. Hak met de keukenrobot 2 sneden zalm fijn en snij de twee andere sneden in dikke repen.
  3. Pers een halve citroen.
  4. Meng zorgvuldig de eierdooiers, de fijngehakte zalm, de room, het citroensap, enkele druppels Tabasco en een mespuntje zout: de bereiding moet glad en homogeen zijn.
  5. Vul het wit van de eieren met de bereiding.
  6. Was het stuk komkommer en snij het in fijne schijfjes.
  7. Bedek daarna de bodem van een vooraf ijsgekoelde dienschotel.
  8. Leg daarop de gevulde eieren en versier ze met de zalmeitjes en de in hoorntjes gerolde zalmrepen.
  9. Versier de schotel met fijngehakte dille en dien goed koel op met geroosterd broodkruim.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt